Arduma

Blauwe hardsteen of Arduin

Belgische blauwe hardsteen is de meeste verkochte natuursteen. Deze compacte kalksteen van sedimentaire oorsprong is ontstaan te Soignies, 350 miljoen jaar geleden en geniet sinds de middeleeuwen terecht het vertrouwen van de belgische architectuur.

Belgische blauwe hardsteen is uniek dankzij zijn technische kenmerken.

  • De buigsterkte en de druksterkte zijn zeer belangrijk wat belgische blauwe hardsteen bruikbaar maakt voor alle toepassingen (garage-ingangen,bestrating….)
  • Geringe porositeit: een vetvlek of een andere vlek zal nooit diep in de steen indringen; Dus is Belgische blauwe hardsteen gemakkelijk te onderhoud
    (buiten : geen enkel onderhoud nodig, binnen: natuurzeep)
  • Een levende natuursteen door de aanwezigheid van fossielen, kleine zwarte en witte vlekjes, aders, …. Met het gebruik in de tijd krijgt belgische blauwe hardsteen een merkwaardige patina die zijn natuurlijke charme nog verhoogt.
  • Gelijkmatigheid van kleur: er is heel weinig variatie van tint tussen de kleine steenlagen, wat niet het geval is voor blauwe steen afkomstig uit buitenland (met name Azïe).
  • Niet vorstgevoelig en kan gebruikt worden in alle binnen- en buitentoepassingen
  • Verkrijgbaar in zeer verschillende afwerking

Verschillende soorten Arduin (voor buiten)

Verschillende soorten Arduin (voor binnen)

Blauwe hardsteen is een basismateriaal in onze steenhouwerij: wij zijn trouw aan de belgische kwaliteit van Les Carrières de la Pierre Bleue Belge (Steengroeve van Clypot en Gauthier-Wincqz in Soignies). Naast de categorie “normaal gebouw” die aan de Technische Voorlichting NIT 220 van het WTCB voldoend, is de categorie “technische keuze” aan interessante prijzen ook te verkrijgen. Voor meer info kunt u de volgende website bezoeken: www.pierrebleuebelge.be

Scroll naar boven