menu 5
 
Link One
 

 

 

Witsteen is een sedimentair gesteente. Deze gesteeenten ontstaan door consolidatie van afgezette minerale stoffen van verschillende herkomst, die door waterlopen naar de zeeën en meren werden uitgevoerd. Het overheersende mineraal is calciet en veel gefossiliseerde organismen zijn aanwezig in dit soort steen.

Witsteen kan men in verschillende klassen verdelen:

Kalksteen

De zachtere kalksteen bestaat uit de zogeheten witstenen: aanvankelijk waren vooral de Franse witstenen (“Bourgondische”) populair, maar de laatste jaren wordt kalksteen van overal ter wereld ingevoerd. Hierdoor ontstaat een enorme keuze in overwegend warme, zachte tinten. Dit natuursteen kan niet gepolijst worden en is dus in verzoete afwerking verkrijgbaar. De hardere kalksteen is compacter en wordt dan ook meestal gebruikt op iets drukker belopen plaatsen.

Zandsteen  

Zandsteen is veel zachter en poreuzer dan kalksteen en wordt het meeste binnenhuis toegepast. Met zijn ruwe oppervlak en zijn veelkleurige tint is deze steen vooral geschikt voor toepassingen in een rustieke en landelijke omgeving.

boisvillon
combe brune
comblachien lm
corton
jura gelb gebändert
jura grijsblauw
massangis roche
claire nuancée
massangis roche jaune
mirabelle
mocca
moleanos foncé
roche doree
rose levante
rose de bourgogne
taiga dolomit
   
travertino romano
classico